2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Vásárhely24.com-nak adott hosszú interjút Lázár János, amelyben a hódmezővásárhelyi illetve szegedi városvezetést is bírálta, amiért szerinte azok nem rendelkeznek 10 éves koncepcióval a városok jövőjét illetően. – írja a Sztárklikk.hu 

Korábban egy rádióinterjúban elképzelhetőnek nevezte, hogy a hódmezővásárhelyi képviselő-testület feloszlatja magát és előrehozott választás lesz, erre most ráerősített:

“Február 25. után minden hangoskodót lebeszéltem az előrehozott választásról. Az volt az álláspontom, hogy tudomásul kell venni az eredményt, meg kell próbálni közösen dolgozni, mindent a város érdekének kell alárendelni.

Be kell azonban azt is látni, ha nem megy az együttműködés, el lehet gondolkodni az előrehozott választáson. Nehéz megítélni, mi volna a jó. Vásárhelyen politikai polgárháború zajlik, ami nem fog gyorsan megoldódni, az elhúzódó harcok pedig egyre több veszteséget okoznak a városnak.” 

Lázár hozzátette: “Ha a polgármester és a képviselő-testület egymással harcol, a település fejlesztése háttérbe szorul. A küzdelem elviszi az energiát és az időt.

Ahol az együttműködésre törekszenek és félre tudják tenni az ellentéteket, ott kialakítható a fejlődéshez szükséges konstruktív politikai légkör.

Ahol viszont politikai belháború van – erre Csanádpalota és Hódmezővásárhely is jó példa – ott a jövővel nem foglalkoznak. A ma vitái felélik a holnapot.”

“Most a nagy horderejű kérdések ideje van és nem a kisszerű politikai vitáké. Attól félek, hogy a polgármester a hatalom megszerzésén túl nem rendelkezik vízióval.

Amikor Márki-Zay Péter a fogadóórámon járt, hosszasan vázolta a csúszdaépítéshez hasonló napi aktuális színeseket, majd a végén megkérdeztem tőle: mi a terv a város jövőjével kapcsolatban. A mai napig adós maradt a válasszal”  – mondta Lázár János.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: