Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas a rokonság, de még hatalmasabb a vagyon…

 

Matolcsy unokatestvéréhez került az MKB Bank 10 százalékos tulajdonrésze

Balog Ádám, a pénzintézet vezérigazgatója vált meg saját részétől, melyet Szemerey Tamás pénzügyi tanácsadó cége vett meg.

Eladta az MKB Bankban meglévő tulajdonrészét Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató az MTI-vel azt közölte pénteken, hogy a tulajdonában lévő Promid Invest Zrt. a Bankonzult Finance Zrt-ben meglévő 32,7 százalékos tulajdonrészét – amely az MKB Zrt-ben közvetetten 10,76 százalékos tulajdonrészt jelentett – értékesítette a Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. részére. A vételár üzleti titok.

Mind az MKB Bank Zrt-ben történt korábbi tulajdonszerzése, mind a tulajdonrész mostani értékesítése egy tervezett folyamat két összefüggő eleme volt – írta.

Az MKB honlapján közzétett adatok szerint: 45 százalékos tulajdoni hányaddal legnagyobb részvényes a Metis Magántőkealap (ami Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti gázszerelő érdekeltsége), 32,9 százalékkal a Blue Robin Investments S.C.A. és 15 százalékkal az MKB Bank Munkavállalói Részvénytulajdonosi Program Szervezet követi, 4 százalékkal a RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft., és 3,1 százalékkal a Pantherinae Pénzügyi Zrt. részesedik.

Forrás: Menedzsment Fórum / BarlaMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: