Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legfrissebb mérések is mutatják, hogy az MSZP a legerősebb ellenzéki párt, friss júliusi számok alapján.

 

A Századvég Alapítvány friss reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP pártszövetségre most a teljes népesség 36 százaléka szavazna.

Az ellenzéki pártok gyengültek a választások óta. Az MSZP-Párbeszéd 9, a Jobbik 8 százalékon áll. A választók 4-4 százaléka szavazna az LMP-re és a DK-ra, más pártot 6 százalék választana. A bizonytalanok aránya 33 százalékra nőtt.

A Fidesz-KDNP 53 százalékkal vezet. Az MSZP-Párbeszédet 14, a Jobbikot 13 százalék választaná, az LMP és a DK támogatottsága 6-6 százalék. Más pártra a választók 8 százaléka szavazna.

A Századvég az ellenzék mozgásaival, gyengülésével magyarázza az egyre több bizonytalant, mivel a kormánypártok támogatottsága nem csökkent a választások óta.

A szavazók csalódottság mutatja, hogy az ellenzék kevéssé találja meg a hangot szavazóival, a megosztottságot pedig fokozza, hogy új szereplő jelent meg a politikai piacon.

A grafikonon ezt nem jelezték, de azt mérték, hogy a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomra a jobbikosok negyede voksolna, harmaduk biztosan nem.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: