Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha a magyaroknak nem is, a franciáknak sikerült megállítania Brüsszelt.

 

Harminckét év után történt meg újra, hogy két szomszédos ország játszott egymással elődöntőt a világbajnokságon: Franciaország-Belgium meccsen dőlt el, hogy ki jut a vasárnapi döntőbe.

A francia csapat a legerősebb összeállításában tudott pályára lépni, a belgáknál viszont Meunier nem játszhatott a sárga lapjai miatt, így Chadli került át a jobboldalra.

Kimondottan jó volt nézni a meccset – legalábbis semleges nézőként, a francia és a belga szurkolókat inkább az infarktus kerülgethette. A két szövetségi kapitány úgy döntött, a legfontosabb a fegyelmezett, stabil védelem, veszélyes helyzetek akkor alakulhattak ki, ha valamelyik csapat labdát vesztett.

A második félidő elején nem sokat kellett várni a gólra: az 51. percben Griezmann végzett el szögletet, a labdára Umtiti érkezett, és fejelt Courtois kapujába. A két csapat addig magabiztosan védekezett a rögzített helyzeteknél, most az első belga kihagyás elég volt ahhoz, hogy Franciaország megszerezze a vezetést.

Ezzel a betonvédelemmel nem lehetett mit kezdeni, nem lesz könnyű dolga annak sem, akit a döntőben kapnak a franciák. Hogy kit, az szerda este derül ki, akkor Horvátország-Anglia meccsel folytatódik a vb.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–BELGIUM 1–0 (0–0)
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion. Vezette: Cunha (uruguayi)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso, 86.) – Giroud (Nzonzi, 85.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (Batshuayi, 91.), Witsel, Fellaini (Carrasco, 80.), Mousa Dembélé (Mertens, 60.) – De Bruyne, E. Hazard, Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.
Gólszerző: Umtiti (51.)
Sárga lap: Kanté (87.), Mbappé (92.), ill. E. Hazard (63.), Alderweireld (71.), Vertonghen (94.)

Forrás: HVG / NSO


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: