Budakeszi, 2017. január 7. Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszédet mond Nagy Gáspár költõ szobrának avatásán Budakeszin 2017. január 7-én. A szobor Oláh Katalin alkotása. MTI Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legerősebb csapat is csak annyira erős, amennyire a leggyengébb tagja, tartja a mondás. Miért lenne ez máshogy egy nemzettel?

Magyarország is csak annyira erős, amennyire mi bánunk a szegénylegényeinkkel. Bármennyire, ismétlem bármennyire is az legyen az állami propaganda, hogy Magyarország jól teljesít, édeskevés, ha az ország lakossága mindezzel szemben nyomorog és létbizonytalanságban él.

Kevéssé fog bennünket vigasztalni az, amikor viszik a házat a fejünk fölül, hogy Mészáros Lőrinc ma is vett valami drága vállalatot és többet keresett mint a facebook alapítója.

Bármennyire baljósnak tűnik ez a kép, ma Magyarországon szinte mindennaposak a kilakoltatások. A Portfolio.hu gazdasági portál közölte a legfrissebb számokat a magyar hitelkatasztrófáról, eszerint március végén 327 milliárd forint volt a 90 napon túl nem teljesítő lakossági banki hiteltartozás nagysága.

Az MNB jelentése szerint 2018 első 3 hónapjában soha nem látott számú,

787 lakást

árvereztek el a bankok.

2013 eleje óta egyébként már 5229 lakást kényszerértékesítettek (vagyis árvereztek el). Ez pedig katasztrofális szám.

Mindeközben pedig az MSZP elkeseredetten küzd legalább a jelenlegi árverezések ellen. Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség az Adóskamara javaslatait tartalmazó törvényjavaslatot nyújt be, amelynek elfogadásával a végrehajtások felfüggesztésre kerülnének.

Csak idén 30-40 ezer családot terveznek kilakoltatni, ezért rendkívül fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a hitelkárosultak jogi helyzetének rendezéséig senki se kerüljön utcára.

A jelenlegi helyzetben, amikor a deviza alapú hitelszerződések ügyében rengeteg jogi kérdés még megválaszolatlan, az Orbán-kormány csak egy dolgot tehet: le kell állítania a végrehajtásokat.

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség javaslata amellett, hogy felfüggeszti a kilakoltatásokat, egyben lehetőséget is nyújt az Országgyűlésnek, hogy megalkossa a szükséges adósmentő jogszabályokat. Ha a Fidesz valóban olyan családbarát, mint ahogyan azt állítja magáról, akkor támogatnia kell a kezdeményezést.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: