Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nah ez önöknél is kiveri a biztosítékot…

 

A Magyar Hírlap készített interjút a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával. Németh a GDP 3 százalékát költené a hadseregre.

Az első kérdéssel csak rámelegítettek a témára – a honvédség dolgaira – a másodikkal azonban már a közepébe is vágtak a Németh Szilárddal készült interjúban.

Igen hamar kiderült, mit szeretne kezdeni a kormány a honvédséggel:

Legyen elég és kiválóan képzett, hazaszerető katona, történjen meg haderő, és a katonai műszaki-technikai feltételek fejlesztése.

Folytatódik a légierő fejlesztése: a helikopterek és repülőgépek beszerzésére harmincmilliárd forint áll rendelkezésre.
Kiemelten fontos lesz a fegyver- és lőszergyártás.

Arról is beszélt Németh, hogy míg a NATO a tagállamaitól azt követeli meg, hogy a GDP-jük 2 százalékát fordítsák védelmi kiadásokra, Magyarország célja nem csupán ennyi, hanem az, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt.

Ehhez viszont, ha kell, akár a GDP három százalékát is biztosítjuk. Nemzeti érdek, hogy erős, honvédő hadseregünk legyen, hazaszerető, fiatal tisztekkel, tábornokokkal. Ez a garanciája Magyarország függetlenségének és a magyar nemzet biztonságának.”

A kötelező sorkatonaságról Németh azt mondta: biztosan nem állítják vissza. “A honvédség társadalmi elfogadottságának fontos mutatója, hogy hányan akarnak katonának állni. A mi álláspontunk az, hogy ha valaki fegyveresen szeretné a hazáját szolgálni, akkor arra legyen lehetősége. (…)Mostanra eljutottunk oda, hogy a 2010-es siralmas, tizenhét fős tartalékos haderő létszáma hatezer-hétszázra nőtt.”

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: