Varga Mihály
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga Mihály bemutatta Futballisztán 2019. évi költségvetésének a tervezetét…

A 2019. évi költségvetés tervezetére győzelmi jelentést alapozni nem lehet, annak ellenére sem, hogy Varga Mihály minden idők legjobb költségvetéseként igyekszik eladni portékáját.

Reméljük, hogy a pénzügyminiszter már beleszámolta az új költségvetésbe a fideszes korrupció miatt az Európai Uniónak visszafizetendő 150 milliárdos és a miniszterelnök vejének csalássorozata miatti 13 milliárdos büntetést is.

Egy biztos: ez nem egy kereszténydemokrata költségvetés, sokkal inkább egy felelőtlen, populista, kommunikációs kormányzás büdzséje, Futballisztán költségvetése, ahol még mindig több mint 100 milliárd megy el stadionokra.

Varga Mihály szerint ez a biztonságos növekedés költségvetése lesz. Látjuk azonban, hogy a gazdaság motorját továbbra is az uniós források jelentik, amelyek nélkül a magyar gazdaság egyszerűen összeomlana. Ezért is megdöbbentő az Orbán-kormány felelőtlen politikája, amellyel folyamatosan távolítják el hazánkat az Európai Uniótól.

Növekedésről beszélnek, de arról már nem, hogy ebből nem mindenki részesülne. Az elmúlt 8 évben is csak a Fidesz-közeli cégeknek és a multiknak jutottak százmilliárdok, miközben az oktatásra, az egészségügyre és a szociális kiadásokra, lakhatásra a lehető legkevesebb pénzt fordítják.

Látjuk azt is, hogy ettől a költségvetéstől nem fog több gyermek születni az országban és nem fog megtorpanni a tömeges elvándorlás sem a hazánkból. Megdöbbentő, hogy a keresztény kormány tervezete a szegénység mérséklését, a mélyszegénység felszámolását nyomokban sem tartalmazza.

Az MSZP a társadalom igényeit kiszolgáló, az oktatást, az egészségügyet, a lakhatást támogató, a szegénységet felszámoló módosító indítványokat fog benyújtani.

MSZP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: