Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajon mit szól majd ehhez Orbán Viktor kebelbarátja, Vlagyimir Putyin? Hogy nem lesz boldog az biztos. Jó az nekünk?

 

Vajon mit szól majd ehhez Orbán Viktor kebelbarátja, Vlagyimir Putyin?

Rés van a pajzson, vagy a fideszesek csak végre szembenéztek a valósággal? Tény: az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése tegnap nagy többséggel fogadta el azt a Paşcu-jelentést, amely az EU és a NATO kapcsolatának szorosabbra fűzéséről szólt.

A dokumentumot a fideszes EP-képviselők is megszavazták, benne többek között annak – egyébként helyes – támogatásával, hogy a tagállamoknak törekednie kell a védelmi kiadásaik jelentős növelésére és képességeik fejlesztésére.

A Fidesz képviselői azonban ebben a dokumentumban olyan megállapításokat is támogattak, vagyis egyetértettek vele, miszerint az Uniót és a NATO-t egyaránt aggasztja Oroszország agresszívabb katonai beállítottsága, de aggodalomra adnak okot az orosz politikai manipulációk és a kibertámadások is.

Konkrétan szerepel az elfogadott jelentésben, hogy Oroszország a nemzetközi jog és a nemzetközi normák megsértésével beavatkozott az európai belügyekbe, de szerepel egy olyan – a Fidesz hazai retorikájának egyértelműen ellentmondó – megállapítás is, miszerint „a terrorizmusra és a biztonság hiányára nem elegendőek csupán a nemzeti válaszok”.

Örömteli, ha a Fidesz képviselői végre felismerték az Orbán-kormány jelenlegi külpolitikájának hibáit és egy erős, együttműködő európai közösség mellett teszik le a voksukat, de félő, hogy inkább csak homok került a NER gépezetébe.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Strasbourg, 2018-06-14


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: