forrás: facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tegnapi nap tartotta országos választmányi ülését a Magyar Szocialista Párt a Kispesti Munkásotthonban.

A választások után lemondott az MSZP vezérkara, ezért a baloldali párt felmenő rendszerű tisztújítást tart. Ez konyhanyelven azt jelenti, hogy a helyi vezetőktől kezdve a topvezetésig minden pozícióra pályázni kell, melyről végül az MSZP tagsága dönt.

Korábban Ujhelyi István ennek szellemében be is jelentette, hogy elindul a párt legfőbb döntéshozó szervének vezető pozíciójára, vagyis az MSZP Országos Választmányi elnöke kíván lenni jövőre a szocialista politikus, mely pozíciót jelenleg Hiller István tölt be.

A “veszekedős MSZP-ben” tehát puskaporos hangulatra számíthattak a laikusok a tegnapi választmányi ülésen, hiszen nagy valószínűséggel a Hiller-Ujhelyi párosnak meg kell kezdenie a kampányt ha azt akarják, hogy a tagság döntsön kettejük közül. Azonban más történt.

Hiller István hatalmas bölcsességről és pártszerűségről tanúbizonyságot téve bejelentette nem indul a választmány elnöki tisztségért. Megköszönte a választmány munkáját és a két évet, mint kihangsúlyozta nehéz időszakban sikerült kimagasló munkát végeznie a párt “parlamentjének” a választmánynak.

Azt gondolom, hogy sokaknak példát mutathat Hiller István döntése az MSZP-ben, mert a baloldaliak nem vitákra, sokkal inkább nagyvonalúságra és cselekvésre várnak a párt régi/új vezetőitől.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: