Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár legújabb írása zseniálisra sikerült, mint mindig.

Az új Országgyűlés alakuló ülése kivételes alkalom, amelyet a Fidesz-KDNP méltó módon kívánt megünnepelni: ökumenikus istentisztelettel.

Erről jut eszembe, hogy biztosan sokan emlékszünk még Orbán ezen szavaira:

Orbán 1992-ben: “„Az egyházakban politikai szövetségest kereső pártok olyan elkorhadt, régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra.”

“Mint hallom, a Fidesz-KDNP képviselői, jól betojva a Parlament körüli tüntetőktől, nem mentek el a négy sarokkal odébb lévő Hold utcai református templomba, hanem a Parlamentben tartottak „évadnyitó” ökumenikus istentiszteletet.

Pompás! S vajon az ökumenikus istentiszteletre összegyülekezett kormánypárti képviselők közül tudta-e bármelyik, hogy éppen ezen a héten a zsidóság két hetiszakaszt olvas, amelyek közül a Böchukotájban (3Mózes 26,3-27,24) az alábbiakat mondja az Örökkévaló a népnek: „Olyanok uralkodnak majd fölöttetek, akik gyűlölnek titeket, s akkor is menekülni fogtok, ha senki sem üldöz benneteket.” (3Mózes 26,17).
Bízom benne, hogy a hetiszakasznak legalább ez az egy mondata elhangzott az ökumenikus istentiszteleten.” – írta Gábor György a Facbebookon.

Visszatérve az istentiszteletre, igen visszatetsző volt a kormánypárti frakciók eme akciója… ismerjük a Parlament épületét, de nincs olyan emlékképünk, hogy közös imára épített kápolna, vagy egyéb helység lenne e célra.

Zavaró az egész jelenség, ami szinte áldását adja az állam és egyház összefonódására. Pár hónap, és megérjük, közös imával kezdődnek az ülésnapok?

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: