2017. november 15. Első Népszava Klub a Hatszín Teátrumban. Konok Péter történész, író és Pető Péter újságíró, író beszélgetése. Moderátor Csepelyi Adrienn kultúrális rovatvezető, Népszava. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Konok Pétertől szokatlan módon és vehemenciával vetette rá magát Orbán Viktorra. Az indulat persze érthető.

A máskor egyébként békés, sőt humoros NER kritikát megfogalmazó közírónál azonban elszakadt a cérna. Orbán Viktor azzal, hogy bejelentette, hogy több mint 2000 ellenzékit tartanak nyílván még a békés közírónál is kiverte a biztosítékot és kőkemény mondatokra kényszerítették Konok Pétert.

Mint fogalmaz:

“Kétezer, bazmeg?! Ti vagytok nagyjából annyian. A politikusok, a sameszek, a kliensek, a verőlegények, a lakájok. Ott, a tetején annak a szemétdombnak, amit “Magyarországként” gyaláztok.”

Indítja nagyon erős felütéssel a posztot Konok, majd tovább fokozza a hangulatot:

A Vörös Hadsereg Frakció nevű német terrorszervezet jelszava volt az 1970-es években: “Hatvanan hatvanmillió ellen”.
Ilyenek vagytok ti is, csak ti nem megváltani, hanem átváltani akarjátok a milliókat.
Itt vagytok ti kétezren, vagy valami ilyesmi, tízmillió, sőt tizenötmillió ellen. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a menekültek ellen uszítotok. Az emberek ellen, úgy általában.

Majd kimondja nyíltan, hogy mit is gondol valójában Orbán Viktorról és bűnbandájáról:

“Loptok, csaltok, gyűlöletet gerjesztetek. A kereszténységből számotokra – rossz etimológia! – csak a kereszt számít. Egy kínzóeszközben hisztek, meg a pénzben. Abban mindenek felett.”

Ám aki lop, csal és uszít, azt előbb-utóbb eléri a vég. Konok is erre a végkövetkeztetésre juthat és nem is rejti a véleményét véka alá.

“Kétezer “fizetett zsoldos”?! Ingyen is ellenetek vagyunk. És a legcsúnyább dolgok akkor jönnek majd, amikor azok, akik ma még a híveitek, rádöbbennek, hogy kik vagytok valójában. Mert rá fognak döbbenni, mindig így történt. Nincsenek örökkévaló diktatúrák.
Kétezer?! Hosszan sorakozó nullák vagyok egy jókora imaginárius számban. Jól mutat a Kajmán-szigeteki bankszámláitokon, de el fog jönni a nagy leszámítolás.”

Mit is tehetnék még mindehhez hozzá? Még több ilyen beszólást Konok úr! Már csak nyolcat kell aludnunk, hogy vége legyen!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: