2017. november 23. Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció Párt elnöke. Interjú. Fotó: Szalmás Péter
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik teljes erővel egymásnak esett a két párt, vagyis az LMP és a DK.

Úgy tűnik, a kampány végére olyan soha nem látott szintre süllyed az ellenzéki közbeszéd is, mint amilyen minőségűek a kormányzati propagandaoldalak és a kormány-kommunikáció.

Ép ésszel szinte felfoghatatlan az a szellemi sötétség, ahová magukat józan erőnek gondoló alakok süllyesztették az ellenzéki diskurzust. Joggal merülhet fel a kérdés: valóban meg akar állapodni egymással az ellenzék egy része, vagy továbbra is kicsinyes pártérdekekből egymás ledarálása a cél.

A BalraMagyar nem tartozik Gyurcsány Ferenc rajongói táborába. Sőt ellenkezőleg, a demokratikus baloldalon nálunk több DK kritikus cikket tán nincs portál, aki írt volna. Azonban van egy pont, ahol azt kell mondanunk: szégyenteljes és arcpirító amit Gyurcsánnyal csinál az LMP.

Nem az a baj Gyurcsánnyal, hogy iszik, hanem, hogy hazudik –

című írásában az LMP közeli blog olyan állításokat fogalmazott meg, amely nem csak a jó ízlés határai szerint nem korrektek, de egyenesesen szégyenteljesek.

“Gyurcsány Ferencről az a hír járja, hogy a vasárnapi DK, MSZP-P, LMP egyeztetés igencsak jó kedélyben érte. A Demokratikus Koalíció elnöke az esemény utáni sajtótájékoztatón furán imbolygott és beszélt, Vágó Gábor, az LMP delegációjának tagja pedig azt mondta, hogy ha ő részegen fogadná a barátait, akkor nem csak félszáraz pogácsával kínálná őket, és a whiskey-t sem suttyomban iszogatná.

Tény, hogy a máskor oly heves Gyurcsány aznap este nem is reagált semmit, csak másnap délelőtt 11 fele raktak össze egy miniközleményt Gréczy Zsolttal, hogy feljelentést tesznek becsületsértés miatt Vágó Gábor ellen. Nem akarunk állást foglalni Gyurcsány vélt vagy valós részegségéről, de az biztos, hogy az igazi frappáns válasz egy tegnap esti szondafújás lett volna, ami sajnos elmaradt.” – írja a lap.

Bár ezt a fajta sulykolás nem túl elegáns, azonban a bökkenő nem itt van, hanem ott, amikor a tárgyalások tényéről beszél a lap.

“A Jobbik ugyan nem ment a tárgyalásra, de az ülés után az LMP-s résztvevők egyértelműen állították, hogy Gyurcsány elmondta nekik: szóba sem jöhet a DK részéről, hogy a Jobbikkal koordináljanak.

Az esemény utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc meglepő módon megerősítette, hogy továbbra is hajlandó tárgyalni a Jobbikkal.

Tehát valaki hazudik.

Ha egymás mellé tesszük Szél Bernadett, Vágó Gábor és Gyurcsány Ferenc hitelességét, akkor erős a gyanú, hogy a taktikázás érdekében Gyurcsány úgy csinál kommunikációs szinten, mintha meg akarna egyezni a Jobbikkal, miközben a valóságban esze ágában sincs, csak fent akarja tartani a látszatot, hogy ő aztán mindent megtesz a kormányváltás érdekében.”

Nos a helyzet csupán az, hogy bárki visszakeresheti Gyurcsány Ferenc beszédét, ahol világosan elmondható, hogy március 15.-én sem arról beszélt a DK elnöke, hogy választási megállapodást kíván kötni a Jobbikkal, hanem arról, hogy a választások utáni helyzetről kellene tárgyalni.

 

A Reflektor blogot kiadó Fényszóró Média Alapítvány vállaltan LMP-közeli. A kuratórium elnöke Csarnó Ákos, aki 2014-ben a párt egri polgármesterjelöltje volt, de benne van az alapítványban Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is. (forrás: 24.hu)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: