Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megint tőlünk zeng a világsajtó, s megint nincs mire büszkének lennünk… Miniputyin a fél világnál kiverte a biztosítékot!

A teljes kampányt a sorosozásra építette a Fidesz, komolyan vehető témákkal nem hajlandók foglalkozni, tudósít egy amerikai lap. Egy német elemzés pedig arról ír, hogy maffiamódszerekkel működik a magyar kormány.

Kizárólag egy 87 éves New York-i milliárdosról, Soros Györgyről szól a magyar választási kampány, aki pedig évek óta nem is járt Magyarországon, állapítja meg a Washington Post cikke a március 15-ei ünnepség után.

A lap a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivőjét idézi, aki szerint a Fidesz célja, hogy minden komoly ügyről eltereljék a figyelmet a civilek elleni támadással. A liberális lap szerint Orbán hívei, elsősorban a vidéki, kistelepüléseken élők vevők arra, hogy a miniszterelnök Európa muszlim inváziójával riogatja őket. A cikk emlékeztet arra is, hogy Orbán egyre zsarnokibb módszerekkel irányítja az országot, az ünnepi beszédben bosszúval fenyegette az ellenfeleit.

Részben antiszemita beszédet tartott Orbán Viktor március 15-én, amikor Soros Györgyöt és a nyílt társadalmat bírálta és rejtőzködő ellenségről beszélt. A Times of Israel összefoglalója szerint Orbán a szélsőjobboldali aktivistáival évek óta támadja a migránsokat és bárkit, aki segíteni próbál a rászorulókon. Az izraeli lap szerint beszédes, hogy Orbán a zsidó Sorost Magyarország történelmi ellenségeihez hasonlította, és közben bosszúval fenyegetőzött.

Most először nem lesz sétagalopp a választás Orbán Viktornak, hiába alakította át drasztikusan a választási rendszert, hogy a Fidesznek lejtsen a pálya. A Bloomberg cikke emlékeztet, a Fidesz minden erővel próbálja megakadályozni az ellenzéki összefogást, még az MSZP-s kapcsolataikat is bevetették, mert egy egységes ellenzék képes lenne megbuktatni Orbánékat.

Maffiaszerűen működik a magyar kormány, Orbán rokonai pedig csalások árán gazdagodnak, írja a német Tageszeitung. – a cikk teljes terjedelmében a hirtv.hu oldalon olvasható.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: