Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elege van a a magyar emberek érdekével szemben politizáló maffia-kormányból? Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének is…

Ha az MSZP-Párbeszéd április 8-án megkapja a választók bizalmát, akkor visszavezeti Magyarországot Európába – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten, miután találkozott Reiner Hoffmann-nal, a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével.

Gúr Nándor, Karácsony Gergely, Reiner Hoffmann, Molnár Gyula Fotó: MTI

Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: április 8-án a magyar választópolgárok nemcsak arról dönthetnek, hogy milyen lesz a magyar belpolitika, hanem végre leválthatják azt a kormányt, amely akadálya annak, hogy Európa magára találjon és elinduljon egy olyan úton, ami Magyarországnak és a kelet-közép-európai régió országainak alapvető nemzeti érdeke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha bizalmat kapnak, Magyarország hajóját visszavezetik Európába, mégpedig a szociális Európa irányába, egy olyan másfajta Európába, amely a válságokon túl tud lépni.

A teljes magyar társadalmat egy szociális, biztonságos és fejlődő Európa részeként szeretnénk látni a következő évtizedekben – mondta.

Karácsony Gergely szerint a magyar emberek európai béreket és európai szociális biztonságot akarnak, és az a kormány, amely akadályozza ennek a kialakulását, a magyar munkavállalók, a magyar embereket érdekével szemben politizál.

Kifejtette: a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével egyetértettek abban, hogy Európának egységes bérpolitikára van szüksége. Ugyanakkor szerinte ez nem egy olyan “buta és leegyszerűsített” javaslat, mint amivel a Jobbik próbálja félrevezetni az embereket, hanem az egységes európai minimálbér-politikáról, egységes munkavállalói jogokról és az európai társadalmi egységről szól.

Reiner Hoffmann arról beszélt: Európa nincs kimondottan jó állapotban, ezért fontos, hogy az európai tagállamok szoros együttműködésben egy politikai változást indítsanak el. Az embereknek látni kell a maguk életében, hogy Európa többet jelent, mint az európai közös piac, ehhez azonban egy erős szociális dimenzióra van szükség – tette hozzá.

Európában lényeges béremelésre van szükség a munkavállalók számára, mert semmi értelme annak, hogy az EU-n belül a tagállamok úgy próbáljanak egymással versenyezni, hogy egyre alacsonyabb béreket fizetnek és egyre hosszabb munkaidőt követelnek meg; a munkaerőpiac számára európai játékszabályokat kell meghoznunk, és ehhez az európai minimálbérszabályozás is szükséges – jelentette ki a német szakszervezeti vezető.

Megjegyezte: Berlinből nem tudja megállapítani, hogy a jelenlegi kormány kész-e arra, hogy ezt a fajta kurzusváltást támogassa Európában, ezért rendkívüli nagy érdeklődéssel és a kíváncsisággal érkezett Budapestre, ahol szeretne képet alkotni arról, hogy Magyarországon a választásokat követően lehetséges lesz-e a kormányváltás.

A találkozón részt vett Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke is.

Karácsony Gergely és Reiner Hoffmann Fotó: MTI

Karácsony Gergely nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kormányra kerülve beengedne-e migránsokat az országba.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Semjén Zsolt KDNP-elnök nyilvánosságra került svédországi vadászatáról, Karácsony Gergely azt mondta: Semjén Zsolt egy “korrupciós önvallomást” tett azzal, hogy a nyilvánosság elé tárta, milyen drága hobbikat űz. Hozzátette: egy politikus esetében különösen kényes, ha ez a hobbi drágább, mint amennyit a legális fizetése lehetővé tesz, és nyilvánvaló, hogy Semjén Zsoltnak csak “lopott pénzből” lehetett pénze erre, ezért távoznia kell a magyar közéletből.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: