Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A legismertebb ellenzéki facebook felhasználó is megszólalt Czeglédy Csaba ügyében. Sokunk nagy kedvence, aki fáradhatatlanul dolgozik a kormányváltásért, sem tudott elmenni szó nélkül a Czeglédy ügyben történtek kapcsán…

…nem meglepő módon sajnos nagyon rossz emlékeket és nagyon csúnya időket jutott eszébe K. Kovács Marikánknak ami most történik…

Kavarognak fejemben a gondolatok… Mi lesz Veled Czeglédy Csaba?

Azt mondják, minél idősebb az ember, annál több gyerekkori történésre emlékszik vissza. Nálam ez nincs így – sajnos nagyon homályosan rémlenek fel a régi-régi események.

Az ’55-’57-es években 8-10 éves voltam. Két-három maradandó emlékem van ezekből az időkből. Például, hogy az egyik kisbarátnőm (akivel egy napon születtünk) szülei “disszidáltak” – természetesen a barátnőmet is magukkal vitték. Egy éjszaka zörögtek nálunk a rendőrök, bevittek a rendőrségre és azt kérdezgették, hogy nem mondott-e a barátnőm valamit erről a dologról. Aztán megfenyegettek, hogy erről nem szabad senkinek sem beszélni. Gyanítom, hogy más osztálytársammal is hasonlóképpen jártak el, de nem mertünk egymással sem beszélni erről a dologról.

Emlékem az is, hogy a felnőttek – így a mi családunk is – bizonyos dolgokról csak suttogva beszéltek, így azt is csak kihallgatott részletekből raktam össze, hogy anyukám egyik ismerősét “elvitték”
Aztán az ajtó, ablak gondosan bezárása után a csendes szobában recsegett, ropogott a Szabad Európa Rádió. Alig lehetett érteni, de leginkább ebből tájékozódtak az információkra szomjazók.

Féltek az emberek. Én is szorongtam, bár nem igazán tudtam, hogy mitől kell félni, de ha a szüleim, a felnőttek féltek, akkor biztos, hogy valami nagy baj van – tehát én is szorongtam.

Miért is idéződött fel bennem ez az időszak?

Azért, amit az elmúlt időszakban Czeglédy Csabával tettek. Az egész ügy ordít arról, hogy a kormánypártok jól felfogott érdeke miatt kellett kivonni őt a forgalomból. Talán nincs is még egy ember az országban, aki ennyire szembe merjen menni a hatalommal, ennyire a pofájukba merje ordítani a galád, korrupciós tetteiket.

Czeglédy Csaba nagy veszélyt jelent rájuk, különösen azóta, hogy kiszabadulása estéjén elmondta az Egyenesen műsorában, hogy vannak birtokában még eddig nem ismert dokumentumok is az Elios-üggyel kapcsolatban és a fogvatartása idején is foglalkozott kormánypártiak ügyeivel is.

Most már nem törődnek semmivel. Azzal sem, hogy – ha nem lenne ennyire szomorú – milyen nevetséges, hogy egyik este kiengedik – másik este pedig már – mondvacsinált indokkal vissza is viszik. Csoda, hogy az ötvenes éveket idézi fel az egész vele szemben alkalmazott koncepciós eljárás?

Felmerültek bennem kérdések. Ez kell nekünk? Ilyen életet szánnak az ország lakóinak azok a pártok, amik nem képesek együtműködni a változást akaró pártokkal?
Mire számítanak? Parlamentbe nem jutnak be egyedül. Csak, és kizárólag azt érik el, hogy megosztják a szavazókat és marad Orbán, marad az ő hatalma. Valóban ezt akarják?

És ne legyenek illúzióink! Czeglédy Csaba ügy nem lesz egyedül álló. A Fidesz-maffia el fog takarítani mindenkit, aki az útjában áll, aki nem hódol be nekik.
Továbbra is mantrázzák, hogy milyen frankón fejlődik az ország, hogy minden happy, közben meg egyre többen vannak a leszakadók, a nyomorgók, az éhezők…

Romokban az egészségügy, változásért ordít az oktatás, lassan már csak halvány emlék lesz a szociális háló.
Orbán, Mészáros Lőrinc – és a fideszes elit birodalma, gazdagsága pedig egyre gyarapodik.

Külpolitikánkról nem is beszélve. Szijjártó Péter ügyesen elintézte a pökhendi arroganciájával, hogy már minden környező országgal összezördültünk valamiért.
Az EU-hoz való viszonyunk miatt hamarosan az EU-s támogatásoktól is elesünk. Végül is minek már? Amit lehetett lenyúltak ebből is.
Czeglédy Csaba azért harcolt és harcol a “rácson túlról” is, hogy vége legyen végre ennek a rémuralomnak.

A “rácson innen” csak a támogatásunkkal tudunk segíteni.
Tegyük meg!

Czeglédy Csaba mellett – a koncepciós eljárás ellen! – Tüntetés
Veled vagyunk Czeglédy Csaba

Drága Marika! Köszönjük a hitedet és a fáradhatatlan munkádat, amivel erőt adsz mindnyájunknak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: