forrás: facebook

A Magyar Szocialista Párt ma tartotta kongresszusát, ahol sok minden egyébb mellett hivatalosan is eldőlt, hogy Karácsony Gergely az MSZP és most már a Párbeszéd miniszterelnök jelöltje.

A heroikus hangulatú zsúfolásig megtelt Budapesti Kongresszusi Központban ülésezett ma az MSZP.  Nem csak a párt választási listáját fogadta el a párt küldöttsége, hanem döntött a formáról is, amely keretében az MSZP és a Párbeszéd közös listát állítva mérettetik meg magukat a választásokon.

A Liberális párt Bősz Anettet delegálta az MSZP-P lista 15. helyére, így lezárult a napokban kinyitott vita is, vagyis az MLP is része lett a megállapodásnak.

Ami viszont megadta a pikantériáját a rendezvénynek az Jeremy Corbyn a brit Munkáspárt elnökének videóüzenete, melyben kifejezte, hogy a Szocialista Párt az a magyarországi politikai erő, mely számíthat a nemzetközi baloldal támogatására és amely a legtöbbet megteszi annak érdekében, hogy az ország megszabaduljon Orbán Viktor korrupt rendszerétől.

A Labour elnöke mellett a kongresszus vendége volt Sergei Stanishev az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Bulgária miniszterelnöke.

Mint Stanishev fogalmazott: “Az MSZP bizonyította, hogy kész mindent megtenni Orbán rendszerének leváltása érdekben és motorja a demokratikus erők együttműködésnek. Nincs egyedül az MSZP, Európa mögötte áll”


A valódi hírek csak az Ön segítségével tudnak terjedni. Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, vagy ismerősei továbbra is Habonytól fogják kapni az információkat


Tisztelettel köszönjük!
BalraMagyar
MEGOSZTÁS