Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

1962-ben Várkonyi Zoltán osztályában szerezte színészdiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Latabár Kálmánnal és Sinkó Lászlóval… s most Ő is elment…

Több tucatnyi játékfilmben és tévéjátékban játszott a televíziózás hőskorában, különös tehetsége volt az elesett kisember vagy a gonosz antihős megformálásához – írja a színház. Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett.

Életének 81. évében elhunyt Horesnyi László Jászai Mari-díjas színművész.
Horesnyi László 1963-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, majd a győri Kisfaludy Színház és a Szegedi Nemzeti Színház után 1969-ben szerződött a Madách Színházhoz, amelynek haláláig tagja volt.

Horesnyi László Forrás: Madách Színház facebook oldala

Erős, robbanékony személyiségével jelentős karakterszerepek megformálásával lett népszerű a közönség körében. Az Ádám Ottó vezette Madách Színház prózai előadásainak fontos szereplője volt: Brabantio Shakespeare Othello-jában, a Beszterce ostroma Pongrácz Kálmánja, Scserbackij herceg az Anna Kareninában, Petur Bán a Bánk bánban, Edgar a Lear királyban, Tóth Mihály A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban vagy Andrej Bolkonszkij herceg a Háború és békében.

Több tucatnyi játékfilmben és tévéjátékban játszott a televíziózás hőskorában, különös tehetsége volt az elesett kisember vagy a gonosz antihős megformálásához.
Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett.
Emlékét szeretettel megőrizzük. -írja a Madách Színház a közösségi oldalán.

Nyugodjon békében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: