Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánék aljassága minden kétséget kizáróan nem ismer már határokat. Ha ezt sikerül véghez vinniük, akkora bajban lesz az ország, mint még soha.

Nem hivatalos értesülések szerint még az idén újra átírnák a választási törvényt, a 2019 őszi választások miatt! Az átalakítás indoka nagy valószínűséggel az lesz hogy így olcsóbbá tehetik az önkormányzatok működését.

Célja kétséget kizáróan az lehet, hogy a településvezetők mindannyian a Fideszhez köthető emberek legyenek. És mint tudjuk, 2019 után csak 2024-ben lesz ismét helyhatósági választás.

 

Erre természetesen a Magyar Szocialista Párt azonnal közleményben reagált:

Orbán fideszes helytartókat akar polgármesterek helyett

A Fidesz fel akarja számolni a jelenlegi önkormányzati rendszert, azért, hogy saját helytartóit ültethesse a települések vezetői székébe. Ez már most sem áll távol a Fidesztől, hiszen Felcsút és térsége már kapott külön, miniszterelnöki biztost, Pécsen pedig gondnokság alá helyezték a polgármestert, és az egész várost.

Orbán Viktor azért, hogy az elégedetlenkedő polgármestereket és helyi képviselőket elhallgattassa képes felszámolni az önkormányzati választásokat bizonyos településeken. Az már korántsem érdekli a Fideszt, hogy ennek a következményeként megszűnik a települések érdemi érdekképviselete, és az önkormányzati hivatalok elsorvasztása miatt már nemcsak a kórházakban, de a helyi hivatalokban is várólisták alakulhatnak ki.

Az önkormányzati iskolák és kórházak államosításával már eddig is mérhetetlen károkat okozott a Fidesz az egészségügyben és oktatásban, ezzel is hozzájárulva a falvak, kisvárosok, térségek elnéptelenedéséhez.

Az MSZP elkötelezett a települések önállósága mellett, elkötelezett azon állampolgári jog érvényesüléséért, mely szerint helyi képviselőjét mindenki saját maga választhassa meg és ne Budapestről nevezzenek ki egy politikai megbízottat.

MSZP – áll az MSZP közleményében

Forrás: MSZP / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: