Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezt mindenképpen érdemes elolvasni! Egy kiábrándult nyugdíjas tanár írt levelet Orbán Viktorhoz, aki valaha maga is Fidesz szavazó volt.

A Facebookon kering egy nyílt levél, amit egy nagyon megbecsült, köztiszteletben álló tanár, író írt Orbán Viktornak. A levelet aláírás nélkül közöljük, mert a közösségi portálon több kellemetlen inzultus érte már a tanár urat, a továbbiaktól megkímélnénk, viszont írását változtatás nélkül közöljük, mivel ahogyan ő maga fogalmazott “megosztóknak természetesen köszönetet mondok, hogy ezzel is segítették a tisztánlátást”.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Ma kézbesítették a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kampányával kapcsolatos felhívó levelét, amitől elkapott a harctéri idegesség. 2010-ben még egész rokonságommal a FIDESZ-re szavaztam, azóta legrosszabb rémálmaimról tájékoztathatom.

Míg 2010-ben még négy oktatási intézményben heti 52 órát tanítottam, országos vetélkedőn győztek a hallgatóim, 2012-re különböző politikai trükkökkel ellehetetlenítették 18 évig kenyeret adó, kiemelkedő színvonalú gimnáziumomat, és kormányunk megtiltotta a tovább foglalkoztatásomat, mert már nyugdíjas vagyok.

Jelenleg legfeljebb 150-200 forint órabérért írott, 5 kiadású Magyarország útikönyvemből és 7 kiadású művészettörténet tankönyvemből (amelynek szerződését 2016-ban 2018-ig meghosszabbították, mert nincs jobb) képesítés nélküli pedagógusok „oktatnak” helyettem internettel, okos-telefonnal arról, amit életükben nem láttak 3000 forint órabérért, miközben több millió forintos szemléltetőanyagom a szekrényben vesztegel.

Megéltem Rákosit, Kádárt, Antall Jóskát, Horn Gyulát, Medgyessyt, Gyurcsányt, Bajnait, akik alatt ilyen kevés pénzből nem tengődtem. Öt gyermek apjaként, 86 ezer forintos nyugdíjamból még 16 éves gimnazista fiamról és 22 éves főiskolás lányomról is kell gondoskodnom úgy, hogy a havi vízdíjam 1600, a gázszámlám 1300 forint; pokrócba csavarva ülök a számítógép előtt, a konvektor mellett, melyben a lakás egyetlen gyújtólángja ég.

Szégyellem, hogy ilyen országban élek, ahol normális álláshoz, pénzhez, kitüntetéshez képesítés, tudás és szakmai eredmények helyett családi, rokoni, baráti, szexuális kapcsolattal, párthűséggel, vagy vesztegetéssel lehet jutni. Egyetlen pozitívumot írok a FIDESZ számlájára, hogy föltartóztatja az afroázsiai hordát, de ez nem indok arra, hogy Önöket támogassam, vagy Önökre szavazzak.
Boldog Új Évet Kívánva
Tisztelettel:

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: