Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az amerikai milliárdos ismét megszólalt és ígéri, felveszi a kesztyűt.

Na akkor “Sorosozzunk” mi is egy kicsit. Úgy vélem fontos tisztába tenni pár kérdést. Soros György amerikai milliárdos, kihasználva a tőzsdéi rendszer szabályozatlanságát hatalmas vagyonra tett szert. Lehet emiatt szeretni, vagy lehet pálcát törni felette egyvalamit azonban el kell fogadnunk: a tőkés világ így szerveződik, ha tetszik ha nem.

Mint ahogyan nagyvállalatok, úgy Soros is “trükkök százaival” szerezte a vagyonát. Nem különb történet ez mint a Microsoft vagy akár a facebook. Mi baloldali lapként kritikusak vagyunk Soros György személyét illetően.

No nem a kormányzati agymosás miatt, hanem annak ellenére. Egész egyszerűen kritikusan szemléljük azt, ahogyan a multimilliárdosok kényük kedvük szerint, kormányokon átnyúlva a sajtót vezérelve, a marketingen keresztül alakítják a közgondolkodást.

Soros György is ilyen figura. Legnagyobb hibái között felsorolható, hogy ő pénzelte a Fidesz nevű szervezetet s az ő támogatása nélkül életben sem maradhatott volna ez az akkor hóka-móka szervezet.

Azonban sok pozitívum is elmondható George Sorosról. Az általa alapított Nyílt társadalmak alapítvány a 90-es években ingyen kakaót és tejet biztosított az általános iskolák számára, létrehozta a CEU-t és sorolhatnánk azt a sok pozitív változást amit nem csak Magyarországon de a poszt-kommunista államokban létrehozott. Mint az atombomba és a C vitamin feltalálása. Igen, ez esetben a magyar atom a Fidesz.

No ezért vagyunk kritikusak. Ezt mindenképpen el kellett mondani azelőtt, mielőtt bemutatjuk Soros György videóját, hiszen fontos alapállítás az, se nem támogatjuk, se nem ellenezzük Őt.

Az RTL Híradó Facebook-oldalán közzétettek kedden délután egy félperces részletet Soros György videóüzenetéből. A hírműsor kedd esti adásában lesznek részletek az ígéretek szerint.

Soros nem bírta tovább videóban üzent: “Úgy érzem, most meg kell szólalnom” – Az RTL Híradó interjút kért Soros Györgytől, és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kapták válaszként az üzletember videóüzenetét – közölték.

A félperces részletben Soros György azt mondja: „Az, hogy egyáltalán ennyire mocskolódnak ellenem, és nem reagálok, az rosszul esik a „civil society” intézményeknek és az egyéneknek, akik azokban dolgoznak, és nagy rizikót vállalnak. Úgyhogy, úgy érzem, nekem most meg kell szólalnom, hogy megvédjem őket.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: