Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kemény kirohanást intézett Macron az unió göteborgi csúcsán.

A francia államfő alig leplezett támadást indított Magyarország és más közép-európai államok ellen, mert azok szerinte visszaélnek az EU-tól kapott pénzekkel.

Mint fogalmazott: elege van abból, hogy többek között Magyarország is megsérti az elveket az uniós támogatásokkal kapcsolatosan, és a támogatásokat nem az elmaradt körzetek gazdasági felzárkóztatására, hanem adócsökkentésre fordítják.

Mint ismeretes választások előtt több tagállamban is a regnáló kormányok a gyors eredmények felmutatása érdekében gazdaságilag irracionális és fedezhetetlen adópolitikát vezetnek be. Gondoljunk csak a 2014-es nagy rezsicsökkentésre.

A kijelentések a magyar kormánynak szóltak elsősorban, amely az idén 9%-os vállalati adót vezetett be, ami a legalacsonyabb az egész unióban, de hát Orbán Viktor szeretne minél több külföldi nagybefektetőt csábítani az országba, hiszen közelednek a választások és a Fidesz a szocialistákkal szemben semmilyen olyan hazánkba csábított nemzetközi céggel nem büszkélkedhet, mint az MSZP az AUDI vagy más autóipari cégek ide hozatalával.

Financial Times cikke szerint Macron emiatt szorgalmazza azt, hogy 2020-tól kezdve a tagok csak akkor részesülhessenek uniós támogatásban, akik tiszteletben tartják az európai támogatások felhasználására vonatkozó szabályokat.

Ha javaslata többséget tud szerezni hazánk komoly bajba kerülhet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: