Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Németh Szilárd valóságos polihisztor. Utoljára Michelangelo és Leonardo volt ilyen, bár őket sosem választották volna meg a Fidesz alelnökének. Hogyisne, hiszen állítólag a saját nemükhöz vonzódtak. De itt van nekünk Németh Szilárd, aki szintén mindenhez ért, ám rendíthetetlen híve a hagyományos családerkölcsnek. Általában is rendíthetetlen híve mindennek, amit Orbán Viktor gondol.

A miniszterelnök nőügyekkel nem foglalkozik, tudjuk a washingtoni magyar nagykövet asszony leváltása óta. Így az ország fele kiesne a figyelméből, és ez most nem igazán célszerű, hiszen valami hülyék annak idején a nőknek is adtak szavazati jogot. Hiba volt, persze, de most már ez van. Kell föléjük egy nőfelelős, aki ügyel, hogy el ne szemtelenedjenek. Kövér sem rossz, az unokaszüléstől hogy hápogott a sok feministája! Semjén is kreatív fiú, a nőkre rontó migráns hordákkal tromfolta le azokat, akik már egy kis zaklatás miatt is hőbörögtek. Az nagy kár, hogy még egyik molesztáló sem kiabált „Allah Akbar”-t, mindjárt egyszerűbb volna a helyzet.

Addig is itt van Németh Szilárd. Ő majd rendet tart a nők között, ha mindenféle nemzetközi szerződésre mutogatnának. Rezsibiztos már volt, most bizonyíthat nőfelelősként. Elég macsó ahhoz, hogy senki se hasonlítsa a nőfelelősök korábbi prototípusához, akik a pasa háremében eunuchként gondoskodtak a fegyelemről. Fegyelem, az kell most is: az isztambuli egyezményről ne is álmodjon senki fehérnép. Új minőségében megmondta Németh Szilárd, kerek perec. Egy új Orbán-kormányról két dolgot tudunk biztosan: amíg vannak, addig lesz kerítés, és nem lesz isztambuli egyezmény. Ez máris több információ, mint amit a 2014-es programjukról kaptunk.

Németh Szilárd tisztában van vele: hosszú haj, rövid ész, kivéve Deutsch Tamást. Ezért aztán nem nagyon zavartatta magát a tényektől. Nála tétovább lelkek belevesztek volna a magyarázkodásba, hogy ha az egyezmény tényleg támadás a hagyományos család ellen, „lopakodó genderpolitika”, akkor mi a csudáért írta 2014-ben alá a kormány? A mentegetőzés a gyengeség jele. Egy férfias nőfelelős simán letagadja az egészet. Az kizárt, hogy össze-vissza hadoválna. Úgy lehet, hogy már a kormány aláírását is hamisítják! Micsoda világ! Lehet, hogy ez a magyarázat, amiért olykor egészen ostoba jogszabályokat olvashatunk?

Most már olyan bizalmatlan vagyok, hogy az első betűtől az utolsóig elolvastam az ördögi dokumentumot. Nagyon figyeltem, hogy ne dőljek be a látszatnak , miszerint a 23 ország által már ratifikált és az EU mint szervezet által is aláírt szerződés a nők elleni és általában a családon belüli erőszakkal szemben, a megelőzés és az áldozatvédelem érdekében szab meg teendőket a jogalkotásban, az oktatásban, a segélyszolgálatok, menedékházak működtetésében. Elolvastam egyszer, elolvastam kétszer, és még mindig nem értettem, mi a baja Németh Szilárdnak és a többi kivont kardú hitbuzgalmárnak, pl. az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek. Jó, tudom, hogy az összes felmérés szerint a KLIK-korszakban ijesztően romlott a diákok szövegértési képessége, na de az mégiscsak erős, ha a szövegértés hiánya felvételi követelmény is a politikai pozícióknál!

Mert az egyezmény angol szövegében ugyan kétségtelenül szerepel a gyűlölt „gender” szó, de ennek definíciójában világosan kifejtik, hogy a „társadalmi nem” nem valami extrém őrület, hanem „azok a szerepek, viselkedési formák, tulajdonságok, amelyeket egy adott társadalom a nőkre és a férfiakra nézve megfelelőnek tekint”. Mi ebben a veszélyes? Ettől fogják a lányok milliói fiúnak hinni magukat, és viszont? Azt még Németh Szilárd sem tagadhatja, hogy ma más szerepet várnak a nőktől, mint 300 éve. Vagy éppen az a baja, hogy ez így van? És mi rombolja itt a családot? Az, hogy bűn a gyengébbet bántalmazni? A nők egyenlőségét, emberi méltóságát kétségbe vonni? Hogy túl kell lépni az „apa olvas, anya főz”, „nekem olyan asszony kell, ha beteg is, keljen fel, főzze meg a vacsorát” sztereotípiáin? A „fehérvári huszárok” világán? Hogy az erőszak ellen hivatalból (és nem csak az ezerszer megfélemlített sértett feljelentésére) fel kell lépni akkor is, ha a családi otthonban történik? Hát mit tartanak ezek, a nőfelelős és társai ideális, hagyományos családnak?

Ez már nem Németh Szilárd szokott bumfordisága. Vele és mögötte a kormány játszik. Amelyik 2014-ben nem merte nem aláírni az egyezményt. Csak egy évvel volt azután, hogy nagyon megégette magát a témában. Több mint 100.000 aláírás és a népharag kényszerítette rá, hogy kezdeti tiltakozása ellenére végül helyet adjon a büntető törvénykönyvben a családon belüli erőszaknak. A fideszes képviselők tahó kiszólásai, a „vak komondor” emléke csak olajat öntöttek a tűzre. De azóta nyeregben érzik magukat. Nőképük dohszaga, erőkultuszuk, macsó bunkóságaik csak erősödtek. Pénzt se szívesen költenének áldozatok segítésére, meggyötört nők, fiú- és lánygyerekek védelmére, ebben nincs üzlet a haveroknak. A kormány visszatáncolna, soha napján léptetné hatályba az egyezményt. Ami ráadásul isztambuli. Újabb muszlim csel, de nem dőlnek be neki!

Megjelent a legnagyobb szociáldemokrata napilap a Népszava hasábjain.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: