Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ennél mélyebbre nem süllyedhetne a kormánypárt:

A Fidesz leszavazta az MSZP javaslatát, amely biztosította volna hospice-ellátást nyújtó intézmények működését. A kormány úgy döntött, hogy nem kaphatnak megfelelő támogatást sem a gyógyíthatatlan betegek, sem pedig azok, akik áldozatos munkájukkal gondoskodnak róluk.

Az MSZP azt javasolta, hogy 160 millió forintot csoportosítsanak át a propagandaminisztérium költségvetéséből a hospice-ellátás biztosítására. A Fidesz erre a 160 millióra mondott nemet, miközben csak idén 1,5 milliárdot költöttek a különböző propagandalevelekre.

A Fidesz évről évre rengeteg pénzt lopott ki az egészségügyből, és most a leginkább rászoruló és kiszolgáltatott emberektől is megvonják a támogatást. A Fidesz embertelen politikájának újabb bizonyítéka, hogy a gyógyíthatatlan betegektől tagadják meg a megfelelő ellátást.

Ha egyszer eljön az elszámoltatás, a választópolgárok mindazon társadalmi bűnöket, melyeket ez a hatalom elkövetett  – igaz legalizáltan – de felírhatják arra a vádiratra, amellyel a Fideszt a történelem szemétdombjára küldik.

Az MSZP mindemellett petíciót indított a kórházi várólisták felszámolása érdekében. A kezdeményezéshez eddig több ezren csatlakoztak alig egy nap leforgása alatt.

A kezdeményezést ide kattintva lehet aláírni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: