Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP-nek bizonyítéka van arra, hogy Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének megfenyegetését a Fidesz rendelte meg.

 

Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy “Mészáros Lőrinc Echo TV-jében” Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese azt mondta: “Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie”.

A szocialista politikus szerint nyílt fenyegetésről van szó, és a főszerkesztő-helyettes ezt azért mondta, mert a Fidesz fizet neki, bizonyíték is van erre.

Hozzátette: a Pesti Srácokat kiadó céget a Fidesz pénzeli évek óta azért, hogy az online lap azt mondja, amit a nagyobbik kormánypárt diktál.

2013-ban 4,4 millió, majd 3,8 millió forintot kapott a cég a Fidesz-frakciótól – ismertette Bangóné Borbély Ildikó.

Közölte: a kiadó korábban 12 millió forintot kapott a Miniszterelnökségtől, 10 millió forintot a Belügyminisztériumtól és másfélmillió forintot a Földművelésügyi Minisztériumtól.

Bangóné Borbély Ildikó szerint nem kérdés, hogy Botka László megfenyegetését a Fidesz rendelte meg.

Értékelése szerint a Fidesz átlépett egy határt. A Fidesz fél Botka Lászlótól, az MSZP azonban nem fél a Fidesztől – hangoztatta, hozzátéve: 2018-ban leváltják a kormányt.

A képviselőt kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint szeptember végére megszavazhatja a parlament a lex Heinekenként elhíresült törvénytervezetet. Az MSZP-s politikus közölte, “nekünk, szocialistáknak nincs nosztalgiánk a vörös csillaggal kapcsolatban, úgy látjuk, hogy a Fidesz-KDNP képviselőinek és a kormánynak van”.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a jogszabály gazdasági folyamatokba akar beavatkozni, “pénzről van szó”. Jelezte, a törvényjavaslat támogatásáról a parlamenti vitában alakítják ki álláspontjukat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: