forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kiszivárgott információkból tovább bővül a mozaik, pontosabb képet kaptunk arról, hogy hogyan manipulálja a közösségi oldalakat a Fidesz. – írja a hirhugo.hu

Senkinek nem volt olyan illúziója, hogy a Fidesz ne végezne manipulációs tevékenységet a közösségi portálokon. Először az Index írt arról még 2017. tavaszán,  hogy kamuprofilok tömkelege működik a Fidesz szolgálatába a Facebookon. Egy elég terjedelmes hálózatot mutatott be egy igen részletes cikkben az index (amit itt el is lehet olvasni), ahol igazából senki nem ismer személyesen senkit.

Ennek a hálózatnak azonban van egy roppant érdekes szereplője. Földi László egykori hírszerző, akivel a beépült indexes újságíró állprofiljának rögtön “csak” 36 közös ismerőse lett… Sajnos az nem derült ki, hogy Földinek pontosan milyen szerepe is van ebben a hálózatban. Az index által feltérképezett hálózat tagjai mind-mind igazából kamu, vagy legalább is annak tűnő profilok. (Nagyon régen, még 2011-ben, a Piroslap blog is leplezett le Fideszes kamuprofilokat) Közös jellemzőjük, hogy kevés ismerősük van és nem saját képet (pl egy kutya van kitéve profilképnek) vagy valami homályos kis-felbontású profilképet használnak. Általában kevés személyes információ van róluk fent a profiljukon.

Érdekes netes mozgásról számolt be először a balramagyar.hu, majd a gepnarancs.hu is. Az index cikkben szereplő hálózathoz megszólalásig hasonló szereplőkkel működik egy Kapitánynet névre keresztelt másik hálózat is.  Ennek a hálózatnak az utasítást adó e-mailje landolt a Balramagyarnál.

Kapitánynet hálózatban lévő kamuprofiloknak az a feladata, hogy ellenzéki Facebook csoportokba épüljenek be. Különböző ismertebb ellenzéki politikusokat jelöljenek be ismerősnek, hogy ezzel hitelesítsék profiljukat. Az utasítás e-mail még tippeket is add: Gréczy Zsoltot, Szabó Zoltánt, Korózs Lajost, Harangozó Tamást javasolja a kamuprofiloknak jelölésre.

Miután ezek a kamuprofilok beléptek a nagyobb ellenzéki csoportokba, (természetesen itt is vannak tippek mint pl. RTL Klub híradó, Rendszerváltók közös csoportja, Gyurcsány Ferenc szimpatizánsok csoportja) ott az a feladatuk, hogy viszályt szítsanak, növeljék az ellenzéki megosztottságot.

Minden jel szerint az MSZP és a DK van nagyon a bögyükbe. Az MSZP-ről olyan valótlan információkat kell terjeszteni, hogy Botkát Kunhalmi Ágnesre akarják cserélni vagy az MSZP-nek vége, tönkretették az alkalmatlan vezetői, hiteltelen párt, vagy az MSZP-t a Fidesz tartja lélegeztető gépen, kollaboránsok. Általános szabály, hogy az MSZP-t és Botkát mindig minden körülmények között fikázni kell, de úgy hogy azaz MSZP és a DK szimpatizánsok között feszültséget keltsen. A DK-t is ütni kell itt a javasolt tippek: Gyurcsány szétverte a baloldalt, megbukott politikus, többet visz, mint hoz.

Nem az első eset, hogy a Fidesz zavarkeltés és manipulációs célokra csapatot szervez. Még 2012-ben blogján számolt be Szabó Gábor, korábbi fideszes józsefvárosi kampányfőnök, hogy létezik egy Szabad Európa Csapat névre keresztelt egysége a Fidesznek, amelyet maga Kubatov Gábor irányít.  Majd 2015-ben egy SZECS-tag is kitálalt.

A SZECS-nek olyan nemes feladatai vannak (voltak?), mint például illegális adatgyűjtés, vagy hazug negatív kampányanyagok terjesztése. A legválogatottabb gyomorforgató eszközöket vetették be. Pl. Beöltöztek MSZP-s aktivistáknak és gépkocsik szélvédőjére MSZP-s matricákat ragasztgattak, s közben parasztmód viselkedtek, hogy ezzel rossz benyomást keltsenek a választókban.  De ha kellett LMP-snek öltöztek be és a LMP-nek kampányoltak billegő körzetekben, hogy ezzel gyengítsék az MSZP-s jelöltet.

 

Kubatov kezdetben tagadta a SZECS létezését, de elfelejtette, hogy feltöltött egy videót Youtubra, ahol épp a SZECS-tagoknak az agyát mossa. Így lebukott és kiderült tényleg létezik a Szabad Európa Csapat…

Szóval tessék, csak nem bedőlni!

 

hirhugo.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: