Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az lehet a Fidesz gyenge pontja amit eddig a kormánypártok erősségének hittünk. Botka László sikerrel veszi fel a harcot a NER-el szemben, de ami ennél is fontosabb eredményesen.

A Fidesz kormány hivatalba lépésének egyik első intézkedése a szabad és független médiapiac bedarálása volt. Leuralták a teljes médiapiacot, szócsővé tették az MTV-t és az MTI-t, átvették az országos sugárzású rádiókat, megszerezték a TV2-t és a megyei napilapokat is.

Látszólag teljesen megszerezték a média feletti irányítást. Bár tagadhatatlan a fideszes médiafölény az utóbbi időben tudott erősíteni az ellenzék ezen a fronton. Megmaradt a független RTL Klub, sikerrel mentették meg a Klubrádiót és mára a Népszava vált a legnagyobb példányszámú napilappá, így az, amiért bedöntötték a Népszabadságot nem járt sikerrel, a Magyar Idők továbbra is macskaalom pucolására alkalmas csak.

Ebbe a médiakörnyezetben kezdett sikeres politizálásba Botka László. Azt azonnal lehetett sejteni, hogy az Orbán Viktor-t megelőző politikust azonnal megpróbálja lejáratni a “habonyuniverzum”. Nehéz lesz versenyezni a Fidesz médiumaival főleg, hogy papagájként ugyanazt fújják folyamatosan.

/szabad és független média 2017/

Azonban újfajta hírek jelentek meg a sajtóban, amelyek egész egyszerűen lerántják a leplet a Fidesz gépezetéről, hiteltelenítik és nevetségessé teszik a “habonyista” lapokat még azok számára is, akik egyébként sehonnan máshonnan nem értesülnek hiteles hírekről.

Merthogy ne felejtsük el, hogy Budapesten kívül nem nagyon lehet független hírekhez jutni. Egyébként szemléletes az, hogy ahol független hírek tömegesen meg tudnak jelenni – ilyen Budapest – az ellenzék vezet is a kormánypártok előtt.

Nos, Botka és csapata ezt fedezte fel és erre dolgozott ki sikeres stratégiát:

Botka egy hét alatt három pert nyert

Újabb két pert nyert csütörtökön Botka László a kormányhoz köthető médiumok lejáratócikkei miatt.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kedden a szegedma.hu portál ellen, két napra rá pedig az Origo és Ripost ellen is sajtó-helyreigazítási pert nyert a Fővárosi Törvényszéken, további egy eljárás folyamatban van. Sőt, Botka azt is kilátásba helyezte, hogy miután hatalmas erőkkel indult meg ellene a “fideszes hazugsággyár”, minden esetben pert indít.

Tény: Botkáról az elmúlt hónapokban sorra születnek a lejárató szándékú cikkek és riportok az állami, illetve kormányzati médiában, aminek a hátterében az is állhat, hogy – mint például a Publicus Intézet legutóbbi kutatásából is kiderült – Botka kihívóként egyes mérések szerint már népszerűbb, mint Orbán Viktor. Az Indexnek nyilatkozva a kormányfő-jelölt azt ajánlotta a “fideszes hazugsággyárnak”, hogy kutassák inkább Orbán Viktor vagyonnyilatkozatát, amelyben az szerepel, hogy a miniszterelnöknek 700 ezer forint a vagyona. – írja a Népszava

A fideszes hazugsággyár szegedma.hu nevű szerkesztősége, az alábbi helyreigazítást volt kénytelen közölni:

„A 2017. április 5. napján „Ripost: évek óta hamis Botka László vagyonnyilatkozata!” címmel megjelent cikkünk címében valótlanul híreszteltük, hogy hamis Botka László vagyonnyilatkozata.

Cikkünk tartalmi részében azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Botka László nem tagadta, hogy már 2 éve megvan neki a cikkbeli gépjármű, továbbá azt a valótlan tényt állítottuk, hogy vagyonnyilatkozatából kimaradt a cikkbeli gépjármű, továbbá azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Botka László többször hazudott vagyonnyilatkozatában.

Cikkünk tartalmi részében azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy 2 éve van Botka László nevén a cikkbeli gépjármű. Azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy a cikkbeli gépjármű nem szerepel Botka László vagyonnyilatkozatában, továbbá, hogy Botka László már évek óta nem a valóságnak megfelelő vagyonnyilatkozatot ad be. Továbbá azt a valótlan tényt híreszteltük, hogy Botka László letagadja a cikkbeli gépjárművet.”

Mostantól ez a válasz minden fideszes politikus és propagandista számára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: