Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes számok kerültek nyilvánosságra. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke megtizedeli Magyarországot.

Az MSZP szerint Orbán Viktor “megtizedeli Magyarországot”. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár a miniszterelnök tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért, ezt nem váltja be, sőt “ha így haladunk”, nyolc év alatt egymillióan hagyják el az országot “a Fidesz bűnei miatt”.
A dolgozók “elmenekülnek”: eddig mintegy hatszázezren tettek így, és a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézet elemzése alapján a következő években további csaknem négyszázezren tervezik a kivándorlást a nagyobbik kormánypárt politikája miatt – mondta. A kabinet tehát “megtizedeli Magyarországot”, az itthon maradó elesetteket pedig magukra hagyja – értékelt a szocialista képviselő.

Úgy fogalmazott, hogy a 2018-as költségvetést a Fidesz dicséri, mindenki más azonban menekül a dokumentum elől. Feltette a kérdést: ha a munkából élők költségvetéséről van szó, mi a helyzet a munkanélküliekkel, a nyugdíjasokkal, a gyermekekkel. Az MSZP szerint a nagyobbik kormánypárt maga ismeri be, hogy a dokumentum kirekeszt mintegy hatmillió embert, holott Magyarország egészére kellene vonatkoznia.

Ugyanakkor még az sem igaz teljesen, hogy a munkából élőké a költségvetés, valójában az igazságtalanságé és a korrupcióé – folytatta. Beletervezték Mészáros Lőrinc “következő 100 milliárdját”, amit “Orbán Viktornak és családjának gyűjtöget strómanként”.

Az MSZP ebbe nem törődik bele, ezért 258 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményezte a szociális és családtámogatások területén – hangsúlyozta Bangóné Borbély Ildikó.

Közölte: egyebek mellett 35 százalékkal emelnék a családi pótlék és a gyermekgondozási ellátások összegét. A rászoruló gyermekek iskolai szünidei étkeztetésére fordított forrás 50 százalékos növelését indítványozták.

A bevezetendő kivételes rokkantsági ellátásra szánt keretet 150 millió helyett 1 milliárd forintban határoznák meg, a szociális tűzifa finanszírozására 3 milliárd helyett 6 milliárdot nyújtanának. Megdupláznák a közgyógyellátás és más szociális juttatások összegét is, míg az ápolási díjat 80 százalékkal emelnék. A lakhatási szegénység csökkentése érdekében egy 30 milliárdos módosító javaslatot adtak be – sorolta.

Az MSZP minden kezdeményezése a magyar családok segítésére irányul – hangoztatta, hozzátéve: van pénz a költségvetésben, csak a megfelelő célokra kellene fordítani.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: