Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mészáros Lőrinchez köthető üzleti kör rendezte a miniszterelnök tágabb rokonságának számláját, árulta el a Hír TV közérdekűadat-igénylésére a Nemzeti Kereskedőház Zrt. A Fidesz kommunikációs igazgatója nem lát problémát az ügyletben, ha a cégek törvényesen jártak el, az ellenzék viszont korábbi sejtéseit látja megalapozva és vizsgálatot szeretne –írja a HírTV.hu

Ötmillió darab kukorica- és másfél millió magozott meggykonzerv – 2015-ben ez szerepelt zálogként a Magyar Nemzeti Kereskedőház készletében. A Cider Alma Kft. tartozott mintegy hárommilliárd forinttal az állami cégnek. A 444.hu azt már tavaly kiderítette, hogy a Cider egy olyan cégcsoportot fog össze, amelyben Orbán Viktor sógora és a kormányfő feleségének unokaöccse is feltűnik.

Azt azonban máig nem lehetett tudni, hogy ki fizette vissza a kereskedőháznak a Cider Alma Kft. tartozását. Az állami cég végül a Hír TV közérdekűadat-igénylésére árulta el, hogy a követelést a Hórusz Faktorháznak adták el, amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc üzleti köréhez köthető.

„Egyszerű kérdésre egyszerű választ tudok adni: sose volt, sosem lesz, most sincsen semmilyen strómanom” – így válaszolt tavaly a miniszterelnök a parlamentben, amikor az ellenzék a felcsúti polgármester miatt vonta kérdőre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: