Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP szerint összevissza hazudik a Fidesz a gyermekétkeztetésről, és a rászoruló gyermekek az iskolai szünetekben továbbra is éhesek.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a kormány először azt mondta, 208 ezer rászoruló gyermek szünidei ellátásáról gondoskodnak, de a téli szünetben csak 126 ezer gyermek kapott enni.

A szocialista képviselő azt mondta, írásbeli kérdésére válaszolva Rétvári Bence államtitkár életszerűnek tartotta azt, hogy azért kisebb az igény a közétkeztetésre a szünetben, mert az ünnepeket a családjukkal töltik a gyermekek.

 
Bangóné Borbély Ildikó szerint a mai Magyarországon inkább az az életszerű, hogy a rászoruló gyermekek otthon sem kapnak enni.

Hozzátette: a rászoruló gyermekek szülei az iskolai szünetben sem kapnak több pénzt, hogy enni adhassanak a gyermekeiknek.

A politikus úgy folytatta: a rászoruló gyermekek azért nem kapnak enni a szünetekben, mert a Fidesz-kormány minden évben ellopja az erre szánt pénzt.

Kifejtette: az elmúlt években szétosztották a gyermekétkeztetésre szánt pénzt a haverok és a fideszes önkormányzatok között. 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,2 milliárd, 2016-ban 1,6 milliárd forintot loptak el a gyermekétkeztetésből – mondta.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, az MSZP már többször benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, miszerint a gyermekétkeztetési pénzt csak a gyermekekre lehet fordítani, de a kormánypárti többség mindig leszavazta. A javaslatot az MSZP újra be fogja nyújtani – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: