Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magából kikelve magyarázta Semjén Zsolt a Parlamentben, hogy miért érdemelte meg szerinte Bayer Zsolt a lovagkeresztet.

Legfőbb érve az volt, hogy régi, jó barátja a véresszájú publicista. „Gyerekkoromban mellettem ült Bayer Zsolt az iskolapadban, mellettem fog állni a halálos ágyamnál is. Én Bayer Zsoltot sosem fogom megtagadni!”- válaszolta, amikor Harangozó Tamás MSZP-s képviselő azt kérte rajta számon, hogy a rendszeresen gyalázkodó, uszító hangú szövegek szerzőjeként elhíresült újságírót miért javasolta a kitüntetésre.

Harangozó szégyennek nevezte, hogy egy ilyen ember kitüntetést kaphatott. „Egyetlen egy gyűlölködő, antiszemita, cigányellenes, vagy éppen a katolikus pápát ócsároló embert sem lehet ennek a nemzetnek a nevében közös kitüntetésre felterjeszteni akkor sem, ha a maga haverja” – válaszolt a miniszterelnök-helyettesnek.

Bayer Zsoltot idén augusztusban tüntették ki a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével. A publicista botrányos állami elismerése óriási vihart kavart, számos korábbi kitüntetett adta vissza saját érdemrendjét a lépés elleni tiltakozásul. Harangozó Tamás azóta próbálta kideríteni, kinek a javaslatára és miért kaphatott ilyen elismerést Bayer. Hosszas levelezés után végül közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához. Ebből a válaszból derült ki, hogy a kereszténydemokrata Semjén Zsolt tett javaslatot a – többek között – a pápát is gyalázó Bayer személyére. Most már azt is tudjuk, hogy miért: haverok.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: