Közeledik a karácsony és rengeteg háziasszony gondolkodik: Mit süsünk a bejgli mellé? Mi ezt a remek linzert ajánljuk, egyszerű és gyorsan meg van.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja, alaposan összedolgozzuk.
    2. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk. Nagyobb recés szélű formákat szúrunk ki, majd minden második közepét fenyőfa formával vágjuk ki.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
    4. Hagyjuk kihűlni. Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas tésztát. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A valódi hírek csak az Ön segítségével tudnak terjedni. Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, vagy ismerősei továbbra is Habonytól fogják kapni az információkat


Tisztelettel köszönjük!
BalraMagyar
MEGOSZTÁS