Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség keddre virradó éjjel kiszállt a 2-es metró járműtelepére, házkutatást tartott – értesült több forrásból a VS.hu. Úgy tudni, sorban hallgatják ki a BKV vezetőit a hétfő reggeli, Pillangó utcai baleset ügyében. Többek között a pályafenntartási szolgálatvezető irodájában is jártak a nyomozók.

Időközben újra elindult a forgalom a 2-es metró vonalán, de hosszabb utazással kell számolni. A BKK kedden délelőtt figyelmeztette az utasokat, hogy a kettes metró megnövekedett menetidővel jár, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között sebességkorlátozást vezettek be.

Tegnap az előzetes információk alapján vélhetőleg azért ütközhetett össze a két metró, mert a Pillangó utcánál a síneken lévő falevelek miatt megcsúszhattak a kerekek, a személyi mulasztást sem zárták ki. A balesetben 9 ember sérült meg.

Tarlós István főpolgármester a először Klubrádió kedd reggeli műsorában beszélt a hétfői metróbalesetről. Mint elmondta, számára az a legkülönösebb a balesetben, hogy az állomáson bent lévő szerelvényt egy másik egyszerűen utolérheti.

Pedig a civilek figyelmeztették Tarlóst, Metróért Egyesület még pénteken levélben fordult hozzá. Szerintük szakértőknek kellene vizsgálni, hogy a jármű konstrukciója, üzemeltetési rendszere és a pálya fenntartási rendszere alkalmas-e arra, hogy a metró rossz időben is közlekedjen.

Még tegnap az MSZP is reagált a hírre. A legnagyobb ellenzéki párt szerint a kormány és Budapest fideszes vezetőségének hibája metróvonalakon az elmúlt időszakban tapasztalható üzemzavar-sorozat.

Horváth Csaba MSZP-s várospolitikus szerint a folyamatos pénzelvonás és a közösségi közlekedésben a pénzhiány miatt végrehajtott leépítések vezettek a mostani tarthatatlan helyzethez. Elégtelen létszámmal és nem megfelelő eszközökkel a BKV-s dolgozók emberfeletti munkája ellenére sem tartható fent biztonságosan a metróhálózat – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: