Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • zsír
  • bors
  • fokhagymapor
  • kb. 8 dkg liszt
  • virsli

Elkészítés

40 dkg. krumplit megfőztem sós vízben. Leszűrtem, krumpli nyomóval összetörtem. Hozzáadtam jó kanálnyi zsírt (lehet helyette vajat), picit sóztam, borsoztam, sőt még egy kis fokhagyma port is raktam bele.

Amikor a massza kihűlt, hozzáadtam annyi lisztet (ez nekem 8 dkg volt), hogy összeálljon és ne ragadjon a tészta, majd nyolc egyenlő részre osztottam. Kinyújtottam kis kerek lepénykévé és belecsomagoltam egy virslit. Én mindig füstlit szoktam venni, ezt szeretjük.

Bő forró olajban szép pirosra sütöttem.


A valódi hírek csak az Ön segítségével tudnak terjedni. Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, vagy ismerősei továbbra is Habonytól fogják kapni az információkat


Tisztelettel köszönjük!
BalraMagyar
MEGOSZTÁS